Vaarwel lief dieet!

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Het diëten loslaten….. Hoe fijn klinkt dat?
Mijn dieet vaarwel zeggen is één van de mooiste cadeaus die ik mezelf ooit gegeven heb!

Jarenlang heb ik een haat-liefdeverhouding gehad met eten en de weegschaal.
Hoe vaak ben ik niet begonnen aan een nieuw veelbelovend dieet! Ik startte op maandag vol goede moed, viel een paar kilo af. Voelde mezelf fitter en mooier, maar viel na enkele weken ook weer terug in mijn oude eetgewoonten en kwam daarna weer aan. Deze kortdurende acties met een teleurstellend eindresultaat kostte elke keer veel energie, stond genieten in de weg en zorgde uiteindelijk alleen maar voor veel frustratie en twijfels aan mezelf.

Uiteindelijk heb ik mezelf streng toegesproken, maar mezelf tegelijkertijd ook beloond door het diëten vaarwel te zeggen.
Ik ben anders naar mijn voeding en eetgedrag gaan kijken en mezelf de volgende vragen gaan stellen: wat is gezond voor mij, wat vind ik lekker, wat geeft mij energie, waar voel ik mezelf fit bij, waar heb ik echt zin in. Maar ook: welke valkuilen kom ik dan tegen, wat mis ik dan, wat denk ik dan en wat voor gevoel geeft mij dat.

Door zo naar mijn voeding en eetgedrag te gaan kijken, heb ik eindelijk kleine veranderingen door kunnen voeren die bij mij passen en waar ik me goed bij voel. Ik heb inzicht gekregen in mijn vastgeroeste belemmerende eetpatronen en overtuigingen en deze losgelaten. En alleen hierdoor heb ik blijvende stappen kunnen maken en blijvende grip op mijn eetgedrag gekregen. 
Doordat het minder drastisch was dan een dieet, verliep het effect iets minder snel, maar ik heb nu wèl het gewicht en eetgedrag dat bij mij past.
En misschien nog wel belangrijker: ik mag en kan weer ONGEDWONGEN GENIETEN zonder mezelf schuldig te voelen.

©2020 Ongedwongen Genieten. Alle rechten voorbehouden. Typefouten zijn menselijk.